utazás és karrier, nem csak digitális nomádoknak

bocsi • mia • wifi

bocsi • mia • wifi

Száz napig követtem, mikor vagyok a leghatékonyabb

statisztikai véráldozat az időgazdálkodás oltárán

2018. január 14. - bocsimiawifi

indexcover.jpg

Több mint három hónapig figyeltem, hogy milyen napszakokban vagyok a leghatékonyabb, mely tevékenységekre megy el a legtöbb idő, és hogy például az alvás és étkezés milyen hatással van a munkateljesítményemre. Figyelem, száraz adathalmazokban gazdag statisztikapornó következik.

Tovább

Nem fizet az ügyfél? Így előzd meg a bajt!

ugyfeles_0_5x.jpg

Akik kicsit is jártasak a szabadúszói vagy kisvállalkozói világban, azok szinte naponta találkozhatnak olyan személyes vagy virtuális kiborulásokkal, hogy az ügyfél épp kicsinál, nem hajlandó fizetni, összevesztünk és örihari van, vagy éppen csak már gyanúsan négy hete “nyaral”. Egy ilyen eset gyakran végleg megmérgezi a munkakapcsolatot, viszont ha figyelünk néhány intő jelre, akkor mindez megelőzhető.

Tovább

Lehetek-e digitális nomád nyelvtudás nélkül?

nyelvtudas-digitalis-nomad.jpg

Azt beszélik, hogy internetnek hála kinyílt előttünk a világ, és beköszöntött a lehetőségek kora. Ám hiába szemezgethet bárki szabadon a tudás fájáról, a nyelvi és digitális kompetenciáink látszólag megrekedtek valahol a sötét kilencvenes években. De vajon tényleg fontos az angol? Mi kell ahhoz, hogy digitális nomád legyek, és a kérdés, ami mindenkit mozgat, mi köze mindennek az internetes állatfétisekhez?

Tovább
süti beállítások módosítása